• Gul sträckfilm till ensilagebalar säljs till förmån för Barncancerfonden.

  Gula höbalar för att bekämpa barncancer

  Datum:

  Nyhet: Tidigare år har Sveriges åkrar lyst rosa för bröstcancer och blå för prostatacancer men i år kommer åkrarna att lysa i gult. Sveriges lantbrukare, Trioplast och Lantmännen bidrar gemensamt under 2018 till barncancerforskning genom försäljning av gul sträckfilm till lantbrukare och bönder.

 • Ägaren Sofia Swegmark Rotting på Bewellness i Borås (mitten) omgiven av Spin of Hope-deltagare.

  Jubilerande Spin of Hope slog alla rekord

  Datum:

  Pressmeddelande: Nordens största spinningevent har fyllt 10 år och jubileumsåret firas med nya rekordsiffror. Målet på 6 miljoner kronor överträffades med en halv miljon, fler människor än någonsin deltog och antalet gym som arrangerade Spin of Hope var också fler än något av de tidigare åren.

 • Spin of Hope firar 10 år och slår deltagarrekord

  Datum:

  Pressmeddelande: 10-årsjubilerande Spin of Hope är Nordens största spinningevent och fortsätter att växa. Den 17 mars är det dags för jubileumsupplagan. Under 12 timmar cyklar över 30 000 personer på 100 orter över hela landet, för att samla in pengar till stöd för barn som drabbats av cancer och deras familjer.

 • Swim of Hope

  Nytt år med Swim of Hope

  Datum:

  Nyhet: Barncancerfondens sim-event Swim of Hope drar igång för i år. När som helst under 2018 kan simklubbar i Sverige genomföra sitt sponsorsim där de insamlade pengarna delas lika mellan simklubben och Barncancerfonden.

 • Bild: Simon Moser, mitten, vinnare av Barncancerfondens journalistpris 2017. Till vänster programmets producent Antonio de la Cruz och till höger Maria Tegin från Barncancerfonden.

  Simon Moser vinner Barncancerfondens journalistpris

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfonden delar varje år ut pris till det bästa reportaget om barncancer som har publicerats under det gångna året. Vinnaren för 2017 års bästa reportage är Simon Moser, för radiodokumentären Saga, bloggen och cancern.

 • Nassim och Isa samlar in pengar till Barncancerfonden i nya konceptet Backstage. Foto: Leo Josefsson

  Nassim och Isa gör Facebook Live-event för Barncancerfonden

  Datum:

  Pressmeddelande: Ikväll är det premiär för Barncancerfondens nya koncept Backstage på Facebook Live. Nassim Al Fakir och Isa Tengblad kommer i livesändningen att utföra olika uppdrag för att samla in pengar till barncancerforskningen.

 • Christoffer Malmström, specialistsjuksköterska barn- och ungdomsvård på barnonkologen i Stockholm.

  Livet på paus när tonåringar får cancer

  Datum:

  Pressmeddelande: Idag, på internationella barncancerdagen, är det premiär för Livet på paus, en YouTube-serie och en bok där tre ungdomar berättar om sina erfarenheter av att bli sjuk i cancer i tonåren. För tonåringar innebär en cancerdiagnos bland annat att de plötsligt blir extremt beroende av andra, under en period då de annars utvecklar sin självständighet.

 • Framgångsrikt samarbete fortsätter att öka

  Datum:

  Nyhet: Barncancerfonden har i veckan fått ta emot en rekordsumma från samarbetspartnern Svensk Fastighetsförmedling. Över tre miljoner kronor har under fjolåret samlats in av mäklarkontor över hela landet, och det är den största insamlade summan sedan samarbetet inleddes för fyra år sedan.

 • Hong Qian, senior forskare på Karolinska Institutet

  120 miljoner till barncancerforskning

  Datum:

  Pressmeddelande: I Barncancerfondens höstutlysning 2017 delas totalt 120 miljoner kronor ut till 92 olika projekt runt om i landet. Flest anslag går till Karolinska Institutet i Stockholm där forskare i 41 olika projekt får dela på 46 miljoner kronor.